ico

Nieuws

Home » Nieuws

Particulieren kunnen BTW op zonnepanelen terugkrijgen

 

De Belastingdienst heeft antwoord gegeven op de vragen die zijn opgeworpen nadat het Europese Hof van Justitie oordeelde dat zonnepaneeleigenaren btw-ondernemers zijn.

De staatssecretaris geeft aan: “Als u als particulier met zonnepanelen energie levert aan uw energieleverancier, kunt u door een uitspraak van het Europese Hof worden aangemerkt als ondernemer voor de btw.”

Dit betekent dat u als particulier de BTW over de aanschafprijs van uw zonnepanelen kunt terugkrijgen. (meer…)

Eerste grote solarpark van Nederland van start in Purmerend

Op 12 oktober 2013 ging de voorinschrijving voor de Solar Campus Purmerend van start, een uniek project in Nederland op het gebied van opwekking van duurzame energie. Inwoners van regio Waterland (Purmerend en omstreken) kunnen hiermee profiteren van zonnepanelen die niet op hun eigen dak staan maar wel goedkope groene stroom leveren. Inwoners kunnen zich via de website van Solar Campus Purmerend voorinschrijven voor dit in Nederland unieke zonneproject. (meer…)

Zonnepanelen op scholen onderzocht

 

Steeds meer gemeenten in Nederland plaatsen zonnepanelen op scholen. Naar schatting zijn volgens HIER opgewekt al een paar honderd scholen in Nederland actief. Volgens de organisatie lopen heel wat scholen tegen knelpunten aan, zoals financiering of regelgeving.

(meer…)

Zonnepanelen populair bij kopers huizen

Een huis voorzien van zonnepanelen heeft een streepje voor bij kopers, meldt Vereniging Eigen Huis Dit blijkt uit een afstudeeropdracht van Thomas Wissink, student Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Uit het onderzoek onder 227 mensen uit de regio Eindhoven blijkt ook dat 78 procent van hen extra wil betalen voor een woning voorzien van zonnepanelen. (meer…)

Plaatsing zonnepanelen in NL verdrievoudigd

Cobouw meldt dat uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek blijkt dat het aantal geplaatste zonnepanelen in 2012 verdrievoudigd is ten opzichte van het aantal in 2011. Vorig jaar zijn er 195.000 panelen geplaatst in 600 systemen, tegen ongeveer 59.000 in 2011. Al sinds 2007 is elk jaar het aantal panelen met ongeveer een factor drie verhoogd. (meer…)

10% scholen heeft zonnepanelen op dak

Naar aanleiding van de bijeenkomst Zon op School trekken organisatoren en bezoekers de conclusie dat minder dan tien procent van de Nederlandse schooldaken is bedekt met zonnepanelen. Vijfhonderd van de vijfenzestighonderd basisscholen zouden zonnepanelen kennen, veelal geplaatst met hulp van (overheid)subsidies, aldus een artikel in Solar Magazine. (meer…)

Stimuleringsregeling: "Asbest eraf, zonnepanelen erop"

Zeeuwseregio.nl meldt dat in 2013 en 2014 agrariërs asbestdaken kunnen verwijderen tegen lagere kosten door gebruik te maken van de stimuleringsregeling “Asbest eraf, zonnepanelen erop”. Ook in Zeeland wordt deze landelijke regeling uitgevoerd. Dat hebben Gedeputeerde Staten op 19 juni besloten.

De financiële steun stimuleert verwijdering van asbestdaken in de agrarische sector en bevordert tegelijk de opwekking van duurzame energie. Twee vliegen in een klap dus. In Zeeland is 896.000 euro beschikbaar voor de stimuleringsregeling. De regeling wordt opengesteld op 1 juli 2013. (meer…)

“Onbeperkt salderen vanaf 1 juli”

Per 1 juli 2013 kunnen opwekkers van lokale duurzame energie onbeperkt hun verbruik wegstrepen (‘salderen’) met hun eigen productie. Eerder was er sprake van een salderingsgrens van 5.000 kWh. Ook kondigt het ministerie van Economische Zaken een ‘fiscale stimulans’ aan voor energie die kleinschalig via een coöperatie ‘in de nabijheid’ wordt geproduceerd.

(meer…)